Mentsük meg az európai kultúrát!

Bieliczkyné Buzás Éva:

Mentsük meg az európai kultúrát!

  1. január 1-én a Bécsi Filharmonikusok Újévi koncertjét közvetítette a Duna TV és a Bartók rádió, valamint a világ száz televízió állomása, így több mint egymilliárd ember láthatta, hallhatta.

Musikverein

A nézők, hallgatók elámulhattak a Musikverein, Bécs egyik hangversenytermének szépségén. Belsejét antik görög szobrokkal és díszekkel ékesítették.

1870 vízkeresztje napján, ünnepélyes koncert keretében avatták fel, tehát

fennállásának 150. évfordulója van 2020-ban. A nagyterem kiváló akusztikájának köszönhetően a világ legnagyobb tekintélynek örvendő koncerttermeinek egyike.

Most először a lett származású karmester: Andris Nelsons vezényelt.

 

Musikverein 2

 

Milyen jó volt hallgatni Beethoven, a Strauss-család és más zeneszerzők műveit.

Gondtalan, szép délelőttöt tölthettünk a televízió képernyője előtt, miközben a más szokásokkal rendelkező (és túlszaporodó) migránsok akarják elfoglalni Európát. Tervük szerint meg változtatnák a keresztény kultúránkat, helyette ránk erőltetnék

az iszlámot.

Ne engedjük! Ez ügyben tegyünk meg mindent – ki-ki a maga lehetősége szerint.

Hogyan? Házunk előtt, vagy a kertben ültessünk, gondozzunk fákat és virágokat, mondjunk szép verset, énekeljünk magyar népdalt, adjunk elő új zenei kompozíciót, ápoljuk hagyományainkat és adjuk tovább! Tisztaság, rend, szépség = kultúra.

A sok szép és jó cselekedet összeadódik és erkölcsileg bátran a migránsok fölé emelkedhetünk és megmenthetjük mindazt, amit elődeink ránk hagytak.

A Bécsi Újévi hangversenyen példát mutattak az európai kultúrából, amit ajándékba kapunk minden év elején a közvetítés által. A Kék Duna keringő és a Radetzky induló nélkül hogyan is kezdhetnénk az Újévet mámoros boldogan, hittel, szenvedéllyel?

Mint ahogy 1941 óta az Újév első napján ennek örülhetünk, maradjon ez így ezután is!

Boldog Újévet Európa!