2020 decemberben megjelent könyveim

ELŐSZÓ

Varga Bálint András (1941-2019) zenei újságíró interjút készített a Magyar Rádióban a 80 éves Kósa György zeneszerzővel. Tíz évvel később így emlékezett: „Megrendítő újra hallgatni ezt a poszthumusz üzenetet, hiszen lehetetlen nem elgondolkozni azon: vajon milyen sors vár Kósa György életművére? És mi a sorsa a többi magyar zeneszerzőnek, akik az elmúlt évtizedekben távoztak az élők sorából? Járdányi, Viski, Dávid, Szabó, Tardos, Szervánszky, Maros,Horusitzky, Kadosa örökségével hogyan sáfárkodik az utókor?

Felélesztjük-e majd valaha is tetszhalálukból a partitúrákat?

Bieliczkyné Buzás Éva: Én nem tudom feléleszteni tetszhalálukból a partitúrákat, mert ez a karmesterek, előadóművészek, énekkarok és zenekarok felelőssége.

Én a magyar zeneszerzőknek a Magyar Rádióval való jó kapcsolatára vonatkozó dokumentumokat gyűjtögettem 1974-2007-ig, amíg a Rádió munkatársa voltam.

Azóta pedig „csak” az emléküket ápolom írásban.

A Rádiófónia című zenetörténeti műsorom szövegének rövidített, írásos változata már megjelent négy kötetben. Az ezen kívül meglévő beszélgetéseket, dolgozatokat, valamint a Magyar Rádió hangfelvételeinek listáját sem szeretném „titokban” tartani egy fiókban. Ezért született meg az Emlékezzünk zeneszerzőinkre három kötete.

Ajánlom minden zene iránt érdeklődő embernek.

Emlékezzünk zeneszerzőinkre 1 címlap

Emlékezzünk zeneszerzőinkre 2

Emlékezzünk zeneszerzőinkre 3 címlap